Тексас Холд’ем

Съвети и Информация за Тексас Холд'ем

Тексас Холд’ем е една от най-бързите игри на масата за покер. Състои се от четири етапа на залагане и позволява участието на 2 до 10 Играчи по време на всяка ръка. Една от най-популярните Покер игри с повече Играчи, тя е и играта с най-нисък лимит – целта е да се завърши с най-добрата ръка от пет карти, използвайки общо седем и да се спечели пода.

Тексас Холд’ем Покерът бива Лимит, Пот-лимит и Ноу лимит. При Лимит покера залозите са лимитирани и всеки следващ играч може да увеличава залога толкова колкото е неговия размер. При Пот лимит покера всеки следващ залог може да бъде в размера на Пот-а (заложената сума до момента на масата). При Ноу Лимит покера ограничение за залагане на сумите няма.

При Тексас Холдем покера, играчите не играят срещу Дилъра, а един срещу друг. Играе се на специални маси от два до десет човека с тесте от 52 карти. Раздават се по две карти, от Дилър на казиното, по посока на часовниковата стрелка, като при всяко ново раздаване се започва от следващия играч. Винаги първият играч, на когото се раздава карта е малък блинд(„small blind”), а следващият е голям блинд(„big blind”). Малкият и големият блинд са залози, който се поставят задължително преди раздаването на картите, като големият е два пъти стойността на малкия блинд. В различните казина на различните маси, стойността на блиндовете е различна. В България, стандартно, малкият блинд започва от 1 лев и стига до 20 лева. Когато играчите видят своите карти започва залагането, като този етап от играта е известен като пре-флоп („pre-flop”). След приключване на залозите, Дилърът отваря три карти на масата (така наречените „флоп/flop”). Следват нови залози и после се отваря четвърта карта, наречена „търн/turn”. Следват нови залози и се отваря пета карта наречена „ривър/river”, в този момент започва и финалното залагане. След приключване на това залагане на се сравняват картите, и който е с по-силна комбинация печели.

Целта на играчите е да направят по-силна комбинация от пет карти като за целта използват своите две карти в ръка и петте отворени карти на масата като печели играчът с най-силна комбинация.

Играта е между Играчите и дилъра. Залагате ръцете си, за да победите тези на дилъра. За да спечелите, и двете ви ръце трябва да са по-добри от неговите. Ако вие спечелите една ръка и дилъра спечели една, това е равенство и парите ви се връщат.
Силата им е указанa по-долу:

Роял флъш
Стрейт Флъш
Каре
Фул Хаус
Стрийт
Тройка
Два чифта
Чифт
Асак и Поп

Съвети За да увеличите шансовете си за победа, използвайте следните стратегии:

  • Пет от общо седемте карти са видими при втория кръг на залагания. Това ви дава добра представа колко силна може да бъде последната ви ръка.
  • За да завършите възможна печеливша комбинация, е важно да обмислите как петте общи карти си взаимодействат с вашата скрита ръка.
  • Откажете се (Fold), когато е необходимо. Не губите много ако имате безполезна ръка и решите да се откажете от играта рано.