Карибски покер

Съвети и Информация за Карибски Покер

Карибският покер (Stud Poker) се играе с 52 карти на специална маса като стандартно максималният брой от играчи е шест и всички те играят срещу Дилъра. Входящият залог (ANTE) се поставя преди раздаването на картите.

След това дилърът раздава по пет карти на всички играчи и на себе си, като последната карта на дилъра е отворена и се вижда от всички. Те гледат картите си и могат да заложат или да се откажат. Залогът (BET) винаги е два пъти стойността на входящия залог (ANTE). Отказалите се играчи губят ANTE-то. В почти всички казина в България, играчите получават и допълнителна опция да сменят по една карта преди да заложат, като за това заплащат сума в размера на ANTE-то. След поставяне на залога (BET), Дилърът отваря своите карти и ги съпоставя с картите на всеки играч поотделно. Ако той няма комбинация на играчите се изплащат печалби в размера на ANTE-то независимо от това те с какви карти са. Ако Дилърът има комбинация се гледа дали е по-силна (по-слаба) от тази на съответния играч. При по-силна комбинация на Дилъра, играчът губи ANTE-то и BET-a. При по-силна комбинация в картите на играча Дилърът изплаща веднъж ANTE-то и BET-a в зависимост от картите на играча. По-долу ще изброим как се изплащат печалбите.

Има и опция за поставяне на залог за бонус. Бонусът обикновено е от 1 (долар, лев, евро). Изплащането на бонуса не се влияе от картите на Дилъра по никакъв начин. Значение имат единствено картите на играчите. Печалбите за залога бонус ще изброим също по-долу.

Роял флъш

Роял Флъш

Печалба – ANTE-то + 100 пъти размера на BET-а
Бонус – стандартно в България 5000 (долара, лева, евро). В големите казина по света 100% от джакпота, който понякога достига милиони.

Стрейт Флъш

Стрейт Флъш

Печалба – АNTE-то + 50 пъти размера на BET-а
Бонус – стандартно в България 1000 (долара, лева, евро). В големите казина по света 10-20% от джакпота.

Каре

Каре

Печалба – АNTE-то + 20 пъти размета на BET-а
Бонус – стандартно в България 300 (долара, лева, евро)

Фул Хаус

Фул Хаус

Печалба – АNTE-то + 7 пъти размера на BET-а
Бонус – стандартно в България 150 (долара, лева, евро)

Флеш

Печалба – АNTE-то + 5 пъти размера на BET-а
Бонус – стандартно в България 100 (долара, лева, евро)

Стрийт

Стрийт

Печалба – АNTE-то + 4 пъти размера на BET-а

Тройка

Тройка

Печалба – АNTE-то + 3 пъти размера на BET-а

Два чифта

Два чифта

Печалба – АNTE-то + 2 пъти размера на BET-а

Чифт

Чифт

Печалба – АNTE-то + 1 път размера на BET-а

Асак и Поп

Асак и Поп

Това е най-слабата възможна комбинация. В някои казина, ако дилърът и играчът са с Асак и Поп (А и К), играта е равна и дилърът не изплаща печалба. В други се гледа трета карта по сила и ако играчът е по-силен печалбата е ANTE + 1 път размера на BET-a.