Видео Покер

Правила и Информация за Видео Покер

Видео покера е разновидност на истинския покер с карти. Силата на всяка ръка е същата, като основната разлика е че не се стараете да победите даден човек, а да извлечете най-доброто от картите. Тук няма блъфиране, така че единствено можете да се осланяте на уменията си да преценявате вероятностите за възможно комбинация от картите.

Първоначално, за да започне играта се поставя определен залог в покер машини (покер автомат) под формата на жетони,кредити или някакъв код. Първото раздаване се извършва от бутона Deal и на екрана се появяват 5 карти, които можете да замените с нови от колодата. Чрез всяко маркиране на карта, вие определяте кои да задържите в ръката си, като всички останали се сменят от компютъра.Задържането на желаните карти става от бутона hold. След като направите вашия избор избирате отново бутона Deal, за да получите новите карти и да разберете дали печелите. Не забравяйте преди да направите размяната да сравните първоначалните ви карти с различните коефициенти за комбинации на екрана, ако машината на която играете позволява това. Можете да изхвърлите и всички 5 начални карти, ако мислите че няма да са от полза. Голяма грешка при подобна игра е да се отказвате от J, защото валето в повечето случай е част от най-силните комбинации в покера, които могат да ви дадат и най-големи печалби. Старайте се да играете с повече външни стрейтове (outside straight *-6-7-8-9-*), тъй като при евентуално улучване с вале печалбите са значително по-големи (защото картите са по-силни).Също така не е желателно да оставете в ръката си „кикер” (висока карта), с цел да уцелите чифт или тройка еднакви карти. Подобен стил на игра,намалява шансовете ви за силна комбинация с 5%.

Тук няма кои да ви следи за жестове или да ви пришпорва да направите дадено действие, така че мислете колкото време е необходима. Много е важно да следите картите, които ви се раздават и кои карти сте изхвърлили.

Играта е между Играчите и дилъра. Залагате ръцете си, за да победите тези на дилъра. За да спечелите, и двете ви ръце трябва да са по-добри от неговите. Ако вие спечелите една ръка и дилъра спечели една, това е равенство и парите ви се връщат.

Интересна е възможността за контриране, където имате шанс да удвоите печалба си. Имате право да изберете тази опция, едва след като сте приключили с предишната си ръка. При избор на игра на контриране, пред вас ще се появят 5 нови карти, една от които отворена с лице нагоре. Вашата задача е да изберете една карта от оставащите 4 и ако тя е с по-голяма стойност от откритата, Ви се удвояват парите. В противен случай губите печалбата си.
Играйте видео покер игри безплатно – Видео Покер Игри

Вижте още: Онлайн покер Карибски покер